Сделка за Brexit е възможна още тази седмица, заяви вицепремиерът 

...
Сделка за Brexit е възможна още тази седмица, заяви вицепремиерът 
Коментари Харесай

Сделка за Brexit още тази седмица?

Сделка за Brexit е допустима още тази седмица, съобщи вицепремиерът  на Ирландия и външен министър Саймън Ковъни, след уикенд на интензивни договаряния сред Англия и Европейски Съюз, предава БГНЕС.
С приключването на времето преди решаващата среща на върха на Европейски Съюз в четвъртък, дипломатите предизвестяват, че двете страни към момента гледат по друг метод на жизненоважния въпрос за границата с Ирландия.
След като договарянията сред публични лица се възобновиха в Брюксел, ирландския вицепремиер прикани за нерешителност, само че съобщи, че може да се реализира съглашение за отбягване на краха от бракоразвод без съглашение.
" Сделка е допустима този месец. Възможна е даже тази седмица, само че още не сме стигнали до това ", сподели Ковъни пред кореспонденти, когато дойде за диалози с външните министри на Европейски Съюз в Люксембург.
" Както сподели през вчерашния ден Мишел Барние, следва още доста работа, само че се надявам, че през днешния ден можем да реализираме по-голям прогрес. "
" За Brexit колкото по-малко споделяме в този момент, толкоз по-добре ", добави той, намеквайки, че се водят деликатни договаряния, които към този момент е по-добре да се държат в загадка.
„ Мисля, че е много ясно какво се опитваме да създадем, само че в този момент има много подробни механически полемики и мисля, че би трябвало да дадем време и пространство, с цел да се случи това “.
Главният договарящ на Европейски Съюз за Brexit Мишел Барние осведоми в края на седмицата посланиците на Европейски Съюз за напредъка, откакто през уикенда диалозите сред публични лица бяха разказани като " интензивни " и " градивни ".
След седмици на мрак последните няколко дни вдъхнаха вяра, че може да се реализира съглашение, само че до момента няма решителен пробив.
Останалите европейски външни министри са внимателни, само че люксембургския Жан Аселборн съобщи, че съгласно него е допустима.
На въпрос дали тази седмица може да се реализира договорка, испанският външен министър Жозеп Борел отговори: " Надяваме се да е по този начин. Надеждата умира последна. "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР